On my way down the rabbit hole.
Sveučilišni poslijediplomski (doktorski) studij „IZDAVAŠTVO I MEDIJI: studij izdavaštva i medija u kontekstu globalnih trendova i hrvatskog jezičnog i književno-kulturnog identiteta“
napisao/la Milijana Mičunović - Friday, 6 December 2013, 21:46
 

Odsjek za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci raspisuje Natječaj za upis na Sveučilišni poslijediplomski (doktorski) studij „IZDAVAŠTVO I MEDIJI: studij izdavaštva i medija u kontekstu globalnih trendova i hrvatskog jezičnog i književno-kulturnog identiteta“ u akademskoj godini 2013./2014.

Studij traje šest semestara.

Broj upisnih mjesta: do 25 studenata.

Iznos školarine po semestru: 9.000,00 kuna.

Školarina ne uključuje troškove prijave i obrane doktorske disertacije, izdavanja diplome
i promocije.

Pravo prijave na studij imaju državljani Republike Hrvatske, strani državljani te
osobe bez državljanstva. Opći uvjeti i kriteriji upisa na studij:

a) završen sveučilišni diplomski studij iz područja društvenih i / ili humanističkih znanosti, odnosno stari četverogodišnji studij iz navedenih područja čije su diplome jednakopravne diplomama novih diplomskih studija.

b) pristupnici koji nisu završili diplomske ili stare četverogodišnje studije iz područja društvenih i / ili humanističkih znanosti mogu se upisati na sveučilišni poslijediplomski (doktorski) studij izdavaštva i medija ovisno o uspješnosti na prijemnom ispitu. Selekcijski postupak uključivat će intervju s kandidatima na kojem će se provjeravati znanja i vještine relevantne za studijski program (individualne sklonosti, stupanj opće kulture, komunikacijske vještine kandidata). U selekcijskom postupku sačinjava se rang-lista po kriterijima izvrsnosti (rezultat intervjua te ocjena koja čini prosjek studiranja).

c) doktorski studij mogu upisati i kandidati s već stečenim doktoratom znanosti. U takvim slučajevima Vijeće doktorskoga studija razmatrat će molbe za priznavanje dijela programskih sadržaja koje je kandidat odslušao i položio u okviru nekog drugog poslijediplomskog/doktorskog studija, pri čemu će opseg priznatih sadržaja ovisiti o procjeni sukladnosti s programskim sadržajima doktorskoga studija izdavaštva i medija.

d) Vijeće doktorskoga studija razmatrat će molbe kandidata za prijelaz s drugih ooslijediplomskih programa u RH na doktorski studij izdavaštva i medija (primjerice kandidata s magisterijem znanosti stečenim u okviru nekog drugog poslijediplomskog programa ili kandidata s različitih godina studija i s različitim opsegom dovršenih obveza na drugim poslijediplomskim studijima), te će ovisno o procjeni kompatibilnosti programskih sadržaja pojedinoga poslijediplomskoga studija, kao i o ukupnom opsegu položenih obveza, upućivati kandidate na upis u prvu, drugu ili treću godinu interdisciplinarnoga doktorskoga studija Izdavaštvo i mediji.

e) polaznicima ovoga doktorskoga studija mogu se na temelju podnesenih molbi valorizirati pojedini sadržaji poslijediplomskih studija (specijalističkih, doktorskih i drugih) i programa cjeloživotnog obrazovanja koje je student odslušao i položio u okviru nekog drugog studijskog programa.

Dodatni uvjeti za upis na studij:

- prosjek ocjena ostvaren na sveučilišnom diplomskom, odnosno starom četverogodišnjem  studiju minimalno 3,5;

- poznavanje engleskoga ili drugoga svjetskog jezika (talijanski, njemački, francuski) na razini B2. Kao dokaz poznavanja stranih jezika prihvatit će se certifikati registriranih visokoškolskih i narodnih učilišta, odnosno škola stranih jezika. Polaznici koji ne raspolažu formalnim certifikatima dužni su tijekom prve godine studiranja pristupiti provjeri znanja stranih jezika na nekom od takvih učilišta te predočiti potvrde na za to  predviđenim službenim obrascima poslijediplomskoga studija.

Pod jednakim uvjetima prednost u rangiranju imat će kandidati s obzirom na:

- objavljene znanstvene ili stručne radove iz područja društvenih i / ili humanističkih znanosti.

- radno iskustvo na znanstveno-istraživačkom projektu iz područja društvenih i / ili humanističkih znanosti.

- iskustvo u stručnim poslovima u izdavačkom i / ili medijskom sektoru.

Pristupnici koji su studij završili u inozemstvu, uz svjedodžbu/diplomu stečenu u inozemstvu prilažu i rješenje o akademskom priznavanju inozemne visokoškolske kvalifikacije. Zahtjev za akademsko priznavanje podnosi se Uredu za akademsko priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija i razdoblja studija Sveučilišta u Rijeci, Trg braće Mažuranića 10, Rijeka, tel.: 051/406-574.

Pristupnik treba priložiti sljedeću dokumentaciju:

1. prijavu (obrazac u prilogu);

2. životopis u EU-formatu (obrazac u prilogu);

3. ovjerenu presliku diplome;

4. potvrdu o položenim ispitima i ostvarenim ocjenama (s izračunatim prosjekom ocjena, ECTS bodovima i ocjenom diplomskoga rada);

5. obrazloženje motivacije za doktorski studij s opisom znanstvenoga interesa (1 – 2 kartice teksta);

6. rodni list ili kopija domovnice za hrvatske državljane, odnosno odgovarajući dokument za strane državljane;

7. potvrdu ustanove ili druge pravne osobe o plaćanju troškova studija i pisanu izjavu pristupnika o plaćanju školarine.

Pristupnici uz obaveznu mogu priložiti i sljedeću dokumentaciju:

8. preporuku mentora u izradi diplomskoga rada.

9. preporuku osobe u znanstvenom zvanju koja je upoznata s radom i kompetencijama pristupnika.

Obrasce potrebne za prijavu (prijavni obrazac, obrazac za životopis) pristupnici mogu preuzeti na mrežnim stranicama Fakulteta.

Prva razina odabira pristupnika temeljit će se na pregledu podnesene dokumentacije. Druga razina odabira vršit će se sukladno iznijetom pod točkom b, Općih uvjeta i kriterija upisa na studij.

Prijave za upis podnose se na adresu:

Filozofski fakultet u Rijeci

Odsjek za kroatistiku

(S naznakom: Za upis na Sveučilišni poslijediplomski (doktorski studij) IZDAVAŠTVO I MEDIJI)

Sveučilišna avenija 4,

51000 Rijeka

Natječaj je otvoren 60 dana od dana objave.

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

Napomena:
Ako se na studij ne prijavi dovoljan broj kandidata, Fakultet zadržava pravo da za ovu  akademsku godinu ne otvori studij.

Cjeloviti tekst programa doktorskoga studija dostupan je ovdje: http://issuu.com/doktorskistudij/docs/doktorski_program_izdava__tvo_i_med

Sažeti pregled informacija o programu možete preuzeti ovdje: http://issuu.com/doktorskistudij/docs/izdava__tvo_i_mediji__pdf_

Dodatne obavijesti mogu se dobiti na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odsjeku za kroatistiku, Sveučilišna avenija 4, 51000 Rijeka (mrežne stranice: www.ffri.hr, e-mail: irosanda@ffri.hr).