Obavijesti na razini sjedišta

 
 
Picture of Tomislav Jakopec
Radionica Gdje su sada vaše lozinke?
by Tomislav Jakopec - Thursday, 1 October 2015, 11:09 AM
 

U subotu, 03. 10. 10:00 - 12:00 sati Osijek Software City organizira besplatnu radionicu pod naslovom 'Gdje su sada vaše lozinke?'


O RADIONICI
Ljudski mozak nije računalo, a samim time ni savršen medij za pohranu podataka, pa već upravljanje osobnim lozinkama za 5,10 ili 20 računa i uređaja može biti nezgodno. No, što je sa sustavima koji imaju stotine ili tisuće preklopnika, usmjerivača, servera, servisnih računa, servisa u oblaku, licenčnih ključeva, PIN-ova i sličnog? Ako tu dodamo i vanjske partnere koji su zaduženi za održavanje nekog segmenta sustava, dolaske i odlaske djelatnika, izmjene u timovima ili pak PCI-DSS, ISO 27001 standarde koji zahtijevaju njihovu redovnu izmjenu, naći ćemo se u velikom problemu.

Osim pamćenja samih lozinki, često su nam potrebne i važne informacije poput vremena kada su lozinke zadnji put mijenjane, koje je lozinke netko izmijenio bez evidentiranja promjene, kojim je lozinkama bivši kolega pristupao prije odlaska? Također, možete li partnerima omogućiti pristup nečemu bez znanja lozinke? O svemu ovome i mnogo više imat ćete priliku čuti na predavanju.


PREDAVAČ

Ivan Turk već više od 11 godina radi kao sistemski inženjer u tvrtki Integra group. Posjeduje MCSE, FCNSP, CISA, MCSA i MCITP, ISO 27001 Lead Auditor certifikate. Godine 2011. bio je među top 5 predavača na konferenciji WinDays, dok je na 2012. proglašen najboljim.


INFO + PRIJAVE http://softwarecity.hr/events/event/codecamp-gdje-su-sada-vase-lozinke/