Obavijesti na razini sjedišta

 
 
Slika Boris Bosančić
Otvoreni četvrtak: poziv na predavanje izv. prof. dr. sc. Branka Kune "Ime u hrvatskoj političkoj areni"
napisao/la Boris Bosančić - Monday, 2. November 2015., 11:29
 

Poštovani,

Pozivamo Vas na predavanje izv. prof. dr. sc. Branka Kune, "Ime u hrvatskoj političkoj areni", koje će se održati u sklopu Otvorenog četvrtka 5.11.2015. u 18 sati na Filozofskom fakultetu u Osijeku (2. kat, predavaonica 54).

U tjednu koji prethodi izborima na Otvorenom četvrtku razgovarat ćemo o imenima koja se pojavljuju u našoj političkoj areni i kojima nas mediji neprestano "bombardiraju". Za imenovanje političkih protivnika koriste se različite diskursne strategije koje su ujedno i način vrednovanja političkih suparnika poput primjera drugovi s Markova trga, crnokošuljaši, milanovićevci, crveni (Kmeri) i sl. U građi koju će se predstaviti nalaze se mnoge potvrde imenovanja kojima se ciljano krše norme društvenog ponašanja ili se te norme pretjerano naglašavaju, pa se političkim djelovanjem promiču ciljane, a ne poželjne vrijednosti.

Predavanje će, vjerujemo, biti zanimljivo svima koji su zainteresirani za jezik i jezične strategije imenovanja, odnose s javnošću, utjecaj jezika i medija na politički i društveni život, ali i sve druge.

Ulaz je besplatan, povedite i prijatelje sa sobom!

Srdačno,
Ljubica Matek